0 kommentarer

Mere at holde af Af Faith Andrews

af d. 15. marts 2020
Info
 
Sideantal

316

Udgivet

2020

ISBN

9788793699267

Originaltitel

Moore to Love - oversættere: Astrid Lindeloff, Claus Lund Rosenkilde

Udgave

1.

 

En chick-lit med dybde

YES, en bog som man – især som kvinde – kan nikke genkendende til. Denne skønlitterære roman tager udgangspunkt i et væsentlig emne, der er vigtigt i en hverdag, hvor der fokuseres lige en tand for meget på “perfektivitisme” i form af den ideelle krop, fashion og skønhed.

Madeline (Leni) Moore – som er den kvindelige hovedperson i bogen – går igennem en masse usikkerheder, og som læser hører vi hendes tanker og følelser. I mange år har hun kæmpet med dårlig selvværd, og nu har hun besluttet sig for at få en personlig træner; for alting ville jo være nemmere, hvis hun var høj, blond og tynd som en supermodel. Men efter Leni løber ind i den flotte atletiske Lane, og han – til hendes store overraskelse – viser interesse i hende, indser hun, at al skønhed ikke kan ses med det blotte øje.

Vi følger Lenis proces fra slankekure til løbeture, og da hun ser den flotte Lane på sine løbeture bliver hun hurtigt forelsket. Hun opdager, at han ikke bare er flot men også vildt sød. Alt er godt, men da han pludselig begynder at vise interesse, bliver hun mistænksom. Hvorfor skulle han dog kunne lide en som hende – stor, kedelig og i dårlig form – helt modsat ham.

 

Bogen fangede mig fra første side og formåede at holde mig fast hele vejen. Den er fyldt med kærlighed og humor, og et budskab til alle om at skulle acceptere sig selv. Sproget er skrevet i et nemt forståeligt niveau, og handlingen og beskrivelserne gør, at man ikke bliver tabt undervejs. Leni er en fantastisk karakter, og jeg synes godt om, den enorme mængde selvironi hun har. Det får læseren til at trække på smilebåndet samtidig med, at man også kan genkende de samme følelser. Det jeg også bed mærke i er, at Lane ikke er den “normale chick-lit helt”, der er lækker og oftest er en macho-mand. Lane er en stille og rolig fyr, som er nede på jorden. Det gør, at Leni er den frembusende, og der opnås en fin balance mellem dem. Derudover synes jeg alle Lenis veninder er utrolig spændende, og Faith Andrews har skabt nogle magiske karakterer. Jeg ville ikke blive skuffet, hvis Andrews beslutter sig for at udgive andre bøger med veninderne som hovedperson.

 

Grunden til at bogen får løftet sig op på de 5 stjerner er fordi, den ikke kun fortæller om kærligheden til det andet køn – men også kærligheden til sig selv.

 

(Anmeldereksemplar fra Palatium Books)

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter