0 kommentarer

Gurli Gris på hospitalet af Neville Astley og Mark Baker

af d. 28. januar 2021
Info
 
Sideantal

16

Udgivet

2018

ISBN

9788771658859

Originaltitel

Peppa Goes to Hospital (dansk tekst Johnnie McCoy)

Udgave

1. udgave, 7. oplag

 

Selv hvis man ikke har små børn skal man have været mere end almindeligt uopmærksom hvis man aldrig har hørt navnet Gurli Gris.

Der er skrevet en lang række bøger om den lille, kække Gurli Gris og hendes familie: Mor Gris, Far Gris og lillebror Gustav. Hertil kommer bipersoner (eller, det hedder vel bi-dyr) som Herluf Hund, Frøken Gazelle, Pedro Pony og Frida Får.

I denne fortælling skal Gurli Gris og hendes venner fra børnehaven hen på hospitalet for at besøge deres ven Pedro Pony, der er kommet til skade med sit ben.

Gurli Gris og de andre tager bussen til hospitalet og elevator op til børneafdelingen, hvor der er malet en stor regnbue i mange farver. Oppe på stuen møder de Pedro Pony, der har fået gips på sit ben – og hvor de alle får lov til at tegne på gipsen.

Pedro fortæller, at han har fået klistermærker og at sygeplejersken kommer med det samme når han trykker på en rød knap, der sidder på væggen. Herudover er det seje ved at være på hospitalet, at man altid kan få serveret sine livretter: spaghetti og nybagt muffin.

Efter besøget ønsker Gurli Gris og de andre god bedring og tager hjem. Efter et par dage bliver Pedro Pony udskrevet fra hospitalet og kommer tilbage til børnehaven, hvor han kan lege med alle sine kammerater. Pedro Pony takker dem alle for at have besøgt ham på hospitalet og siger, at han nu har et super-ben og nu er helt rask.

Bogen om Gurli Gris på hospitalet er på mange måder en helt klassisk børnebog om Gurli Gris og de andre dyr. Ikke så mange dikkedarer, bare en fint illustreret historie, der sagtens kan tåle at blive læst igen og igen.

Som voksen kan man påpege, at der intet nyt er under solen, at der ikke er så meget nytænkning over historien, men da mindre børn godt kan lide ting, der er genkendelige og ting, som de kan forholde sig til må man bare i al stilfærdighed konstatere, at det er en rigtig fin og glimrende bog.

”Gurli Gris på hospitalet” er både fin, læseværdig og langtidsholdbar, helt som det skal være med børnebøger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter