0 kommentarer

Godnat, Alfons Åberg af Gunilla Bergström

af d. 7. maj 2010
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2010

ISBN

87-01-32671-6
978-87-01-32671-1

Originaltitel

God natt Alfons Åberg

 

Gunilla Bergström tager altid familien på kornet med sine enkle og kærlige historier om drengen Alfons Åberg og hans far. “Godnat, Alfons Åberg” handler om en almindelig aften, hvor Alfons Åberg ikke vil lægge sig til at sove. Han bliver ved med at kalde på far. Så er han tørstig, så kommer han til at spilde vand i sin seng, så skal han tisse og sådan fortsætter han med alt hvad han overhovedet kan komme i tanke om at råbe på, så hans far kommer ind til ham.

Bogen udkom første gang i 1973, men de daglige konflikter og forholdet forældre og børn imellem forandrer sig åbenbart ikke synderligt. Bogen er både moderne og emnet er lige så aktuelt nu som i ’73. Det eneste der afslører at bogen har nogle år på bagen er faktisk at Alfons’ far ryger pibe. Han ryger pibe hele tiden. Og det ser man jo ikke meget af længere i børnebøger. Men Alfons Åbergs far er først og fremmest en rigtig god far, så det med rygningen klarer vi nok.

Den eneste morale man egentlig kan læse ud af denne bog er til forældrene om at prøve at bevare roen, når ungerne for en gangs skyld ikke vil sove. Det går over. Før eller senere falder alle i søvn. Nogen gange tager det bare lidt længere tid.

Gunilla Bergström illustrerer serien om Alfons Åberg med en blanding af fotografier, tegninger og bemalede fotos og den blanding er betagende. Den enkle streg er desuden så overlegen afslappet – og velkendt – at man trygt giver sig hen til hendes fortællinger.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter