0 kommentarer

Dødsbørn – Skeletter i skabet 1 af Nicole Boyle Rødtnes

af d. 8. maj 2010
Info
 
Sideantal

258

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92366-37-5

 

Almindeligvis, når man taler om at nogen har skeletter i skabet, mener man, at de har hemmeligheder. Men i Nicole Boyle Rødtnes debutroman “Dødsbørn” har familierne bogstaveligt talt et skelet i skabet!

Davie er 15 år og netop blevet færdig med skolen. Vi møder ham den sidste skoledag, hvor alle sidste års eleverne skal trække en læreplads for det kommende år. Davie håber på noget spændende som øgletæmmer eller lignende, men i stedet kommer han i lære som kloakpasser.

Det lyder umiddelbart både kedeligt og ulækkert, men Davie bliver allerede på sin første arbejdsdag overfaldet af en blåslange og er tæt på at dø. Oveni finder han ud af, at hans læremester skjuler en frygtelig hemmelighed i sin kælder, og da Davie endelig får lov til at tale med familiens skelet, bliver han klar over at også hans familie har en hemmelighed at skjule. Og så flygter et af de frygtede dødsbørn, der dræber ved mindste berøring, fra den lukkede institution, hvor de holdes indespærret.

“Dødsbørn – skeletter i skabet” er første bind af fire om Davie og hans venner Gawin og Michia. Det er en ungdomsbog, men alligevel blev jeg grebet af universet fra første side. Her er hverdagen mikset med det fantastiske på en troværdig og overbevisende facon, og så er historien spændende fra side et. Davie bliver blandet ind i langt mere, end han har lyst til, og slutningen lader alt stå åbent, så man ikke kan andet end at glæde sig til næste bind.

Hvis man går efter dybdeborende psykologiske portrætter af personerne eller samfundskritik på højt plan, så er det ikke “Dødsbørn”, man skal læse. Men vil man bare have en underholdende, letlæst historie for børn og barnlige sjæle, så er “Dødsbørn” fyldt med både spænding og fantasi, og er absolut værd at læse.

Serien har sin egen hjemmeside www.skeletteriskabet.dk, og på youtube kan man se den underholdende bogtrailer (http://www.youtube.com/user/forlagetfacet)

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter