0 kommentarer

[geim] af Anders De La Motte

af d. 17. maj 2011
Info
 
Sideantal

367

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7955-866-3

Originaltitel

(Geim) (svensk)

 

”Geim” er Anders De La Mottes debutroman, og en lovende en af slagsen, som sidste år vandt den svenske debutantpris. Derfor var mine forventninger til bogen store, og de blev bestemt ikke gjort til skamme.

”Geim” kan vel bedst beskrives som en moderne krimi som delvis foregår i den virkelige verden og delvis i et netcommunity. Handlingen veksler mellem de to søskende Henrik og Rebecca.

Henrik aka HP er en platugle, småkriminel og luddoven. Han skider på det meste og gør, hvad der passer ham. En dag falder han over en mobiltelefon i toget. Via telefonen bliver han indbudt til et internationalt Alternate Reality Game og efter at have bestået adgangsprøven, går det løs. HP vikles hurtigt længere og længere ind i et spil, som ikke er helt fint i kanten. Han har dog ikke de store betænkeligheder ved at overtræde loven, hvis bare han får de andre gameres streetcredit. Det vigtigste for ham er at erobre førstepladsen i spillet.

Sideløbende hører vi om Rebecca, som modsat sin lillebror har fuldstændig styr på sit liv. Rebecca arbejder som politikommissær og er livvagt for flere celebre personer. Den eneste slange i Rebeccas paradis er, at en ukendt person hænger ubehagelige post-it-sedler i hendes skab på politigården.

Efterhånden flettes Rebecca og HP´s liv tættere og tættere sammen. Men først da HP næsten slår sin søster ihjel, går det op for ham, at der er kræfter, der er større end ham, som er ude efter både ham og Rebecca.

Tempoet i romanen er hæsblæsende og man vikles konstant ind i nye dramaer. Sproget er i en klasse for sig og veksler mellem dansk, engelsk, sms-sprog og slang fra game-verdenen, hvilket kan være lidt anstrengende i længden, men samtidig er med til at underbygge HP´s karekter.

”Geim” er rendyrket spænding og underholdning, når den er bedst, og jeg glæder mig allerede til den lovede 2er. Bogen kan bestemt anbefales til alle, som slugte ”Da Vinci Mysteriet” og som siden har hungret efter en ny krimioplevelse, som ikke ligner alle de andre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter