0 kommentarer

Gal mands magt af Hillary Waugh

af d. 24. maj 2009
Info
 
Sideantal

300

Udgivet

1980

ISBN

87-15-01025-2

Originaltitel

Madman at my door

Udgave

1.udgave

 

Orville Elliot på 29 har siddet i forvaring i ni år for tre meget bestialske kvindemord. Herb Murdoch er manden, der i sin tid greb Orville i færd med at skænde liget af Murdochs første kone. I den efterfølgende kamp blev Orville skudt i sine kønsdele før politiet fik sat ham fast. Det har kastet store skygger over Murdochs liv, og da han hører at Orville er på fri fod igen, går han i panik.
Den psykiatriske behandling af Orville ser ud til at have båret frugt, derfor løslades han og flytter ind hos sin dominerende søster. En ung journalist hører om løsladelsen og opsøger Orville for at se om han kan puste liv i det gamle kvindehad, eller om Orville vitterligt er kureret. Det er han selvsagt ikke, ellers havde der ikke været meget at skrive om.

Det mærkes alt for tydeligt, at ”Gal mands magt” har mere end 30 år på bagen. I dag går der 13 på dusinet af den slags historier. Overraskelsesmoment er der intet af. Der er mulighed for en enkel forvikling og anderledes udgang på historien hen mod slutningen, men den følger forfatteren ikke op.
Jeg sidder med en tør smag i munden, lettere uimponeret. Hillary Waugh er ikke en forfatter, jeg skal læse mere af.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter