0 kommentarer

En christianshavnerdreng fortæller af Knud Thomsen

af d. 25. maj 2009
Info
 
Sideantal

200

Udgivet

1989

 

“En christianshavnerdreng fortæller” er Knud Thomsens egen fortælling om hans barndom og tidligste ungdom. Bogen handler om en arbejderdrengs opvækst på Christianshavn i 30´erne og 40´erne.

“En christianshavnerdreng fortæller” handler om Knud Thomsens hverdag i den lille lejlighed sammen med forældrene og søskende. Vi følger familien i deres søgen efter arbejde, og læser om den katastrofe det ofte var, når man ikke kunne finde sig en plads. Derudover handler bogen om familiens få glade stunder når der var fødselsdage eller konfirmationer.

Denne bog er en meget personlig fortælling om, hvordan livet så ud for arbejdere i Danmark i 30´erne. Bogen er usædvanlig, for som der står på bogens bagside “..erindringer om opvæksten i et arbejdermiljø, hvorfra man ellers ikke er forvænt med den slags vidnesbyrd.”

“En christianshavnerdreng fortæller” er en nøgtern beskrivelse af et hverdagsliv, men det er interessant læsning for os, som er født i en anden tid. Derudover er det en vigtig bog at læse, fordi bogen fortæller et stykke kulturhistorie, nemlig “arbejderklassens virkelighed for blot 45 år siden.” (fra bogens bagside).

Jeg kan ikke andet end at anbefale “En christianshavnerdreng fortæller” på det varmeste, fordi det er en vigtig og interessant bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter