0 kommentarer

Gadens lov af George P. Pelecanos

af d. 25. juli 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

276

Udgivet

2005

ISBN

87-7955-295-1

Originaltitel

Hell to Pay

 

“Gadens lov” er en krimi, og det er en af den slags bøger, som fangede og begejstrede mig fra første til sidste side.

I “Gadens lov” befinder vi os i Washington D.C, USA i nutiden. Området af byen, hvor bogen foregår, er præget af vold, hårdhed og fattigdom. Bogens hovedpersoner er den sorte privatdetektiv Derek Strange og hans hvide makker Quinn.

Makkerparret får flere opgaver i denne bog. Den ene: finde en ung pige, der er løbet hjemmefra, og Quinn skal også undersøge, om en kammerats svigersøn er en ordentlig fyr.

For at slappe af fra arbejdet er Quinn i sin fritid træner for et fodboldhold for drenge. En af fodbold-drengene hedder Joe. Han har en onkel, der har en flok narkogangstere på nakken. Da narkogangsterne vil skyde Joe for at få hævn over, at Joe har sladret, får de uheldigvis ikke ramt Joe, men de rammer nevøen, der dør.

Quinn og Strange bliver hyret til at finde den, der har skudt den lille dreng, og det bliver en ret hæsblæsende jagt og noget af en voldsom opgave at opklare, hvad der er sket.

Det er en skam at afsløre for meget af opklaringsarbejdet og for mange detaljer, for det vil ødelægge læseglæden for Jer andre. Jeg vil afsløre, at historien er hård og brutal, men alligevel meget spændende og overbevisende skrevet.

Pelecanos har en sort humor, og han beskriver personerne og opklaringsarbejdet så overbevisende, at læseren næsten føler, at man selv er til stede. Det er en realistisk, overbevisende og medrivende bog, som jeg på det varmeste vil anbefale til Jer andre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter