0 kommentarer

Mord i fremmed land af Donna Leon

af d. 9. november 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

277

Udgivet

1999

ISBN

87-553-2747-8

Originaltitel

Death in a strange country

 

“Mord i fremmed land” begynder med mordet på en amerikansk soldat. Kommissær Guido Brunetti fra Venedigs kriminalpoliti støder straks på modstand under forsøget på at opklare forbrydelsen. Soldatens chef, doktor Peters, kommer til Venedig for at identificere liget og virker meget rystet. Brunetti fornemmer at hun tilbageholder nogle oplysninger, fordi hun er bange. Den amerikanske militærbase i Vicenza ønsker tydeligvis ikke indblanding fra det italienske politi, men foretager sin egen lukkede efterforskning. Basens ledelse beslutter imidlertid hurtigt at henlægge sagen som et røverisk overfald med døden til følge.

Da Peters så findes død som en følge af en overdosis narko, er Brunetti ikke længere i tvivl om at der er noget grueligt galt. Han tror ikke et sekund på oprigtigheden i amerikanernes efterforskning, men kan intet stille op. Så dukker der imidlertid post op fra den afdøde kvinde: Et tidsskrift, der indeholder en medicinsk artikel om behandlingen af en dreng, som var blevet udsat for giftstoffet pcb, samt nogle notater, der beskrev lignende symptomerne på en dreng fra militærbasen…

Brunetti er oppe imod store kræfter. Amerikanerne hører ikke under den italienske jurisdiktion og den italiener, som har ansvaret for bortskaffelsen af giftaffald for amerikanerne viser sig at være særdeles indflydelsesrig og derfor fuldstændig utilnærmelig.

Sideløbende kører en sag om forsikringssvindel, begået af en forretningsforbindelse til Brunittis svigerfar. Igen en mand, som forstår at udnytte sine forbindelser højt oppe i magtapparatet.

Donna Leon har med “Mord i fremmed land” skabt en historie, der med stor klarhed viser vanskelighederne med at bekæmpe korruptionen i Italien. Og igen bliver jeg grebet af den særlige stemning, som Leon forstår at skabe omkring denne særprægede by, godt formidlet gennem Brunetti og hans familie, som elsker deres hjemby trods den heftige turisme. Igen er god krimi fra Donna Leon.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter