0 kommentarer

Fortryllersken fra Firenze af Salman Rushdie

af d. 10. november 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

367

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-06879-5

Originaltitel

The Enchantress of Florence

 

Kejseren af det indiske hof er en dybt ensom mand. Ingen på jorden er hans lige. Han har vundet utallige slag, han har tjenere der tilbeder den jord han går på – men selv blandt hans mange koner finder han ingen, han virkelig kan søge trøst hos, som forstår hans egentlige behov. En ligemand.

Da dukker en mystisk mand op, en mand der vender op og ned på 1500-talshoffet. Dukker op, påstående at være beslægtet med kejseren – trods sit tydeligt europæiske udseende og sit lyse hår. Han fortryller alle i sin nærhed med sine historier, sin selvtillid. Han underholder kejseren.
Og med intet andet end sin livshistorie som bevis, skal han nu overbevise kejseren om sin fantastiske slægtsberetning. Hele riget ændres, som denne mands fortælling svæver ud over det, og beretter om en glemt prinsesse.

En dejlig eventyrlig fortælling! Den er smukt skrevet, og dens beretning er betagende, fyldt med kærlighed og magi, men også med ønsket end noget mere, noget andet, end det man bliver givet umiddelbart. Den handler om drømme og håb. Og om overlevelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter