0 kommentarer

Forsvundet af Harlan Coben

af d. 19. november 2010
Info
 
Sideantal

344

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-42384-4

Originaltitel

Long lost

Udgave

1.udgave

 

Myron Bolitar bliver ringet op af sin ekskæreste, Terese, som efter at have været gået under jorden i næsten 8 år uden videre beder ham rejse til Paris for at møde hende, da hun behøver hans hjælp. Hendes eksmand Rick kontaktede hende for at fortælle hende noget, som ville ændre hendes liv, men hvad dette var, fandt Terese aldrig ud af, for Rick dukkede aldrig op, og af frygt for hvad der er sket ham, kontakter hun Myron.

Efter ikke lang tids ophold i Paris finder Myron ud af at Rick er blevet myrdet, og politiet har hans ekskæreste Terese som hovedmistænkt. Sporene peger i hendes retning, men det hele kompliceres af svarene på dna-undersøgelsen.

” Vores oprindelige teori var også den mest nærliggende. At der havde fundet et slagsmål sted. At rick Collins havde sat sig til modværge og var kommet til at såre sin morder.”
“Men nu.?” spurgte jeg.
“For det første blev der fundet nogle lyse hår i nærheden af blodpletten. Lange, lyse hår af den slags, der oftest stammer fra en kvinde.”
“Kvinder kan også være mordere.”
“Ja, naturligvis.”
Han tav.
“Men?” sagde jeg.
“Men der virker stadig umuligt, at blodet skulle stamme fra hans morder.”
“Hvorfor?”
“Fordi dna-undersøgelsen fortæller, at blodet og de lyse hår stammer fra Rick Collins datter.”

Det skal vise sig at den dybt rystede Terese gemmer på en dyster hemmelighed. Hende og Ricks lille datter døde i en bilulykke mange år tidligere, og ud fra politiets materiale tyder det på, at hun har været på mordstedet. Der tændes et håb for den ulykkelige Terese om at se sin savnede pige igen, men kan det virkelig passe? Myron og Terese foretager deres egen efterforskning udenom politiet, men det er lettere sagt end gjort, for flere instanser er indblandet i efterforskningen og de skyr ingen midler for at komme til bunds i affæren, der viser sig at have forbindelse med et større terrornetværk.

Jeg må indrømme, at jeg skulle holde tungen lige i munden for helt at koncentrere mig om handlingen, for jeg synes indimellem det hele virkede temmelig rodet og uoverskueligt. Indtil de sidste sider vidste jeg ikke helt hvad jeg syntes, men slutningen ramte mig som med en hammer. Det havde jeg helt klart, overhovedet ikke set komme og det tog mig lidt tid at komme mig over hvad jeg lige har læst, for det ligger i baghovedet at dette meget vel kunne ske i virkeligheden. Uhyggeligt, men sandt. Helt klart anbefalelsesværdig, men meget skræmmende bog.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter