0 kommentarer

Dukkebarn af Carin Gerhardsen

af d. 19. november 2010
Info
 
Sideantal

339

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7055-820-4

Originaltitel

Mamma, pappa, barn

 

Som mor var det en følelsesmæssig hård bog at læse – for uskyldige børn, der overlades til grumme skæbner er svært at læse om, især når man ved, at ikke alle “lever lykkeligt til deres dages ende.”

En fars ufattelige misbrug af en lille dreng får skæbnesvangre følger for drengens følelsesliv og hans ungdomsliv. Jockes mor er psykisk syg og Jocke er ansvarlig for at passe hende samtidig med at han skal sove i sin fars seng. Jocke er 20 år og forelsket i en yngre pige, som han tager med på tur på båden mellem Sverige og Finland. Næste morgen bliver pigen fundet myrdet på færgen, og Jocke er den oplagte morder. Men under efterforskningen kommer det frem, at også pigen kommer fra en dysfunktionel familie – og at alt ikke er hvidt og sort.

Samtidig er en ung kvinde alene hjemme med sin 3-årige datter og sin babysøn. Faderen er på forretningsrejse i Japan og moderen længes efter at han kommer hjem, for drengen er syg og græder og græder i et væk. Hun vil så gerne ringe og tale med manden om det, men GSM telefonnettet i Japan virker ikke – så hun er alene med sin fortvivlelse og har svært ved at overskue situationen. Hun er nødt til at tage sig af den lille, selvom hun ved at hun dermed svigter den 3-årige Hanna, der også gerne vil have moderens opmærksomhed.

En aften, hvor Hanna sover og den lille igen græder utrøsteligt, lader moderen Hanna være alene og går en tur med barnevognen for at berolige den lille. Men hun bliver ramt og dræbt af en bil. Barnevognen med den lille bliver slynget ind i et krat, og bilisten gemmer moderen i en sandkasse og flygter fra stedet. Dagen efter finder politiet moderen i sandkassen og den forkomne baby i krattet – men hun har ingen identitetspapirer på sig – så de må først finde ud af hvem hun er. De starter en afhøring af alle områdets sundhedsplejersker for at finde ud af, om nogen kender den unge kvinde og barnet.

Imens vågner lille Hanna til et tomt hus – og ingen ved hun er der alene! Mere vil jeg ikke røbe, men de kommende dage bliver et mareridt for Hanna og for læseren.

Spændingen holdes til sidste side, hvor som læser vil man give alt for at det skal gå godt med lille Hanna og for at Jocke bliver frikendt for mordet på Rebekka.

En barsk men absolut spændende og læseværdig bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter