0 kommentarer

Forræderen – og andre historier af Leif Davidsen

af d. 15. januar 2006
Info
 
Sideantal

179

Udgivet

1995

ISBN

87-595-0572-9

Originaltitel

Forræderen og andre historier

 

Da jeg på biblioteket faldt over denne novellesamling af Leif Davidsen, tog jeg det som en selvfølgelighed, at det var en samling spion historier, men til min store overraskelse havde 6 af de 8 historier intet som helst med spioner at gøre.

Den mest interessante og uhyggelige historie “Sabine rejser hjem” omhandler en midaldrende kvinde. Manden har netop forladt hende til fordel for sekretæren, og den første gang hun er i byen med en veninde, bliver hun voldtaget. Efter venindens råd (hendes mand er på forretningsrejse) anmeldes det ikke til politiet, men kvinden tager alligevel en grusom hævn.

Den sødeste historie har titlen “En ganske lille spion”. Den omhandler verden set gennem en 7-årig drengs øjne og foregår i en havneby i 50’erne. Der er ingen spioner i traditionel forstand, men drengen lægger mærke til alt, hvad der foregår omkring ham. Specielt lytter han meget intenst til hvad de voksne siger.

Alle novellerne giver nogle gode tidsbilleder lige fra sidst i 40’erne til først i 90’erne, og Leif Davidsen har som sædvanligt gjort sit hjemmearbejde godt.

En absolut anbefalelsesværdig bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter