0 kommentarer

Hoffmans af Morten Sabroe

af d. 15. januar 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

269

Udgivet

2003

ISBN

87-02-02448-9

 

Hovedpersonen i “Hoffmans” er den midaldrende Frederik Hoffman, der er en forkælet og selvoptaget tv-producer. Han er gift med Charlotte, en anoreksi-ramt kran af en kvinde, der for længst er flygtet ind i sig selv og sine depressive tanker. Sammen har de en virkelighedsfjern datter, Julie, der permanent filmer alting med sit elskede videokamera.

Frederik Hoffman er ret utilfreds med sit liv – han er overbevist om, at han er et misforstået geni – at han er helt utrolig fantastisk og uundværlig for verden. Han vil være berømt og have sit eget tv-show, som han vil kalde “Hoffmans” – der er bare ingen tv-stationer, der vil have noget med ham at gøre fordi de synes han er en talentløs, intetsigende spade. Frederik mener, at hans liv først er noget værd når man er berømt – ellers har hans liv været meningsløst.

Da Frederik under en gåtur ser mand være tæt på at drukne i Københavns havn springer Frederik i vandet for at redde manden. Ikke for at være flink, men fordi han håber nogen vil filme at han redder manden. For hvis det bliver filmet, at han redder en mand, så vil han nok få tilbudt at få sit eget tv-show. Think again!

I “Hoffmans” følger vi Frederiks bestræbelser på at blive berømt, vi hører om hans familie, der ikke rigtig fungerer fordi de alle bruger tid på at blive berømte og ikke på at oprette et normalt familieliv.

Bogen er generelt overbevisende skrevet, og Morten Sabroe får sin pointe igennem: lad dog være at bruge tiden på intetsigende pjat som berømmelse og rigdom – brug tiden på de sande værdier som familie og venner. Det der trækker bogen ned er, at den til tider kan være lidt langtrukken, og der er gentagelser hist og pist. Men, trods alt er det en god bog med en vigtig pointe, så jeg vil gerne anbefale bogen på trods af dens små irritationsmomenter.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter