0 kommentarer

Flyvere i natten af Antoine De Saint-Exupéry

af d. 15. januar 2006
Info
 
Sideantal

127

Udgivet

1941

ISBN

87-419-1583-6

Originaltitel

Vol de nuit

 

”Flyvere i natten” er en lille stjerne af en bog. Saint-Exupéry der selv var pilot, blev inspireret til bogen under sin ansættelse i Buenos Aires. Jeg havde kun læst ”Den lille Prins”, før jeg gik i gang med denne lille roman, men sproget og tonen besidder den samme digtekunst. Det er tydeligt at Saint-Exupéry kender til de farer og luner piloterne bliver sendt ud i.

Bogen følger den tilsyneladende benhårde Rivière, som er direktør og som nærer et brændende ønske om at bevare de dødsensfarlige natflyvninger. Derudover møder man den unge nygifte Fabien, en pilot der må kæmpe mod naturen og dens luner, når han farer gennem natten i sin postflyver. De to har deres univers dels på jorden og dels i himlen, men de deler på sin vis begejstringen for flyverne og natten. Om end begejstringen tager vidt forskellig form.

”Flyvere i natten” bringer os på smuk og melankolsk måde ind på livet af dens hovedpersoner og den kan varmt anbefales, hvis man har lyst til at læse noget af Saint-Exupéry. Man nyder hvert øjeblik af denne lille bog og den er med sine 127 sider desværre alt for hurtigt færdig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter