0 kommentarer

Force of Nature af Jane Harper

af d. 15. juni 2021
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

421

Udgivet

2017

ISBN

978-0-349-14212-8

Udgave

1.

 

På omslaget står ‘fem tog afsted, fire kom tilbage’.

Aaron Falk og hans partner, Carmen fra finanspolitiet, har presset Alice Russel til at finde dokumenter som kan bevise, at familiefirmaet Bailey i over to generationer har været involveret i renvaskning af penge.

Firmaet har arrangeret en weekend for at styrke samarbejdet, så to grupper tager afsted, 5 mænd og 5 kvinder. De skal konkurrere om hvem der kommer først til mål om 4 dage. Vi følger kvinderne. Jill er del af familien, og mod sin vilje arbejder hun  i familiefirmaet, hun ville have været lærer. Alice blev ansat af Jill; hun har vist sig at være utrolig dygtig til sit arbejde, men har det med at være kort for hovedet og støder folk fra sig, derfor skulle hun på denne weekend for at udvikle samarbejdsevner. Alice’s assistant Beth skal med fordi hendes tvillingesøster Bree, ikke er firmaets mand. Man gik ud fra, at hvis de var sammen, ville det hjælpe Bree, men Beth og Bree har ikke talt sammen i adskillige år efter at Bree stjal fra Beth for at kunne købe narkotika, hun blevet arresteret, fængslet men kom i behandling, nu har hun det bedre og arbejder. Lauren er en af Alice’s gamle skolekammerater. De gik på en fin privatskole, men Lauren blev moppet blandt andet af Alice. Alice’s og Lauren’s døtre er jævnaldrende, går på deres mødres skole, hvor Lauren’s datter bliver moppet (af Alice’s datter?); da de tager afsted viser det sig at Jill’s nevø, har lagt nøgenbilleder på internettet af Alice’s datter.

Alle fem kvinder ville meget hellere være alle andre steder end på den tur.

Alice kom ikke tilbage. Havde firmaet fundet ud af at hun arbejder for politiet, eller er der noget andet på spil?

Bogen er spændende. Naturbeskrivelsen af skoven er virkelig god, jeg kunne ligefrem lugte skoven efter regnen.

Men sikken uansvarlighed: de enkelte kvinder som ikke siger fra; firmaet som ikke kendte dem godt nok til at indse at det ville ende meget negativt. Den organisation som havde arrangeret weekenden, sender 5 uerfarne mennesker ud i en enorm stor skov uden guide og uden at tjekke om de ankom til den anden nats campingplads, så man kunne have eftersøgt dem tidligere.

Falk er knudemand, men Carmen hjælper ham med hans anstrengte forhold til sin nu afdøde far.

Bogen har vundet flere priser.

Udgivet på dansk som Skoven.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter