0 kommentarer

Sære skabninger på slottet af Eva Ibbotson

af d. 2. januar 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

192

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22496-7

Originaltitel

The Beasts of Clawstone Castle

 

Rollo og Madlyns forældre skal til New York i to måneder, og imens de er af sted skal børnene bo hos noget familie på slottet Clawstone. Umiddelbart ret idyllisk og børnene får også deres livs ferie, men Clawstone slås med nogle økonomiske vanskeligheder. De arrangerer guidede ture rundt på slottet for besøgende, men det står lidt sløjt til, da folk vælger at tage til Trembellow Towers i stedet, som ret beset måske har lidt mere at byde på.

Da Madlyn og Rollo kommer til slottet, bliver der gang i løjerne, da de får fat i nogle vaskeægte spøgelser, som godt vil hjælpe dem med at pifte rundvisningen lidt op og give de besøgende et godt gammeldags chok. Mon det er nok til at redde slottet? Nå ja, derudover handler bogen også en del om køer. Lyder det mærkeligt? Det er det også, men på en fed måde!

Yderst særpræget forside, som når man ser den blot vækker undren. Men det er intet mindre end bogens hovedpersoner, der er afbilledet. Når bogens titel er “Sære skabninger på slottet” så er det ikke blot grebet ud af den blå luft, der er virkelig noget om det, og sikke en flok.

Jeg har tidligere læst to af Eva Ibbotsons bøger med meget stor begejstring, det drejer sig om “Stjernen fra Kazan” og “Rejsen til Amazonas”. Disse har gjort stort indtryk på mig og er faktisk blandt de bedste børne- og ungdomsbøger jeg har læst. Hvad angår “Sære skabninger på slottet” så er dette også en både sjov, spændende og underholdende børnebog, men sammenligner man med de andre to titler, så synes jeg de er i en anden klasse. Men helt klart en anbefalelsesværdig børnebog, som overrasker når man kommer i gang. Den overgik klart mine forventninger.

Bogen kan læses fra 10 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter