0 kommentarer

For the Future of Israel af Robert Littell

af d. 14. marts 2010
Info
 
Sideantal

206

Udgivet

1998

ISBN

0-8018-5928-x

Originaltitel

For the Future of Israel

 

Inden sit skønlitterære forfatterskab var Robert Littell journalist på bl.a. “Newsweek”. Det er erfaringerne derfra han til fulde udnytter i denne dybt personlige og intelligente bog, der omfatter fem lange interviews med den israelske profil og premierminister Shimon Peres.

Grundig research ligger til grund for mange af Littells begavede spørgsmål. Fra en forsigtig “katten om den varme grød” i den første samtale nærmer de to herrer sig en mere personlig – men altid kvalificeret – samtale om store emner som liv, død, martyrium, filosofi, politik og kærlighed. Kun en så ekstremt vidende og åndrig skribent som Littell kan i den grad give sådanne samtaler med en politiker luft under vingerne.

Fra et være en slags pligt i forbindelse med min private plan om at anmelde alle bøger af Littell, blev dette en læseoplevelse af de store. Dette dels takket være Shimon Peres´ klare og tænksomme svar, men afgjort også fordi den bærer Littells umiskendelige fingeraftryk. Det er dygtig journalistik ophøjet til kunst og derfor vedkommende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter