0 kommentarer

Første advarsel af Michael Connelly

af d. 11. april 2021
Info
 
Sideantal

355

Udgivet

2021

ISBN

9788772046242

Originaltitel

Fair Warning - oversat af Inger Kristensen

Udgave

1. udgave

 

Journalisten Jack McEvoy arbejder på netavisen FairWarning, der egentlig har til mål at hjælpe den lille mand på gulvet mod alskens svindel. Men da McEvoy pludselig bliver mistænkt for mordet på en kvinde, han kun har været sammen med en enkelt gang, bliver han stærkt motiveret til at opklare det bestialske mord.

Han får lidt modstræbende hjælp fra redaktionen, og teamer op med sin gamle kærlighed, Rachel Walling, som vi også kender fra Bosch serien. Hun er for længst fyret fra FBI, men kan selvfølgelig stadig trække i nogle tråde.

Selvom det er forfriskende at læse en Connelly krimi uden Harry Bosch eller hans enæggede tvilling, Ballard, så står bøgerne med McEvoy tilbage med nogle plots, der har de mest udspekulerede seriemordere, en genre jeg er kørt helt træt i. Det kan man opleve i De parallelle mord og Fugleskræmslet, og altså også i Første Advarsel. Connelly er meget bedre, når han skriver ud fra mere realistiske plots. Dog synes jeg temaet om DNA og de mange firmaer, hvor man kan få sin DNA testet for at opspore sin slægt, er spændende. Er der kontrol med hvor ens DNA ender og hvad det kan blive brugt til?

Som vanligt synes jeg også det går alt for let og hurtigt med at opklare mordene, og jeg synes først for alvor at bogen bliver spændende i de sidste kapitler. Det er dog et lyspunkt, at Connelly denne gang bruger forskellige fortællere, et aspekt man ikke ser så tit i hans bøger, men det er med til at rode lidt rundt med plottet, så det ikke bliver alt for lineært fortalt

Connelly trækker også igen noget af den virkelige verden ind i sine bøger, da FairWarning faktisk er en eksisterende netavis, som han selv sidder i bestyrelsen for. Det har altid været et underholdende islæt i hans forfatterskab, når han får blandet fiktion og virkelighed.

For en gammel Connelly fan som jeg, der har læst alle hans bøger, og nogle af dem uforskammet mange gange, så er det svært at blive helt begejstret for den nye. Som jeg før har nævnt, så ligger hans bedste bøger i første halvdel af hans forfatterskab, og jeg er nok bare blevet for kræsen. Folk der sluger den ene krimi efter den anden, vil helt sikkert være vild med denne også.

Connelly udgav en Mikey Haller bog i 2020, som vi måske får på dansk til efteråret. Det passer godt med at en TV-serie baseret på advokaten er på vej, nu hvor sidste sæson af Bosch snart får premiere.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter