0 kommentarer

Berlinertrilogien af Anne B. Ragde

af d. 29. februar 2016
Info
 
Sideantal

880

Udgivet

2011

ISBN

978-87-638-1742-4

Udgave

Samlet udgave af: Berlinerpoplerne. Eremitkrebsene. Ligge i grønne enge

 

Bagsiden:

“På den forfaldne slægtsgård uden for Trondheim bor Tor Neshov sammen med sin gamle mor, sin forkuede far og alle grisene i stalden. Hans lillebror, Margido, er ungkarl og bedemand inde i byen. Erlend, den yngste bror, stak af til København og sprang ud som bøsse.
Da brødrenes mor får et slagtilfælde, samles de ved dødslejet. Torunn, Tors datter, som han aldrig har haft noget forhold til, bliver hidkaldt. Det viser sig, at de rødder, brødrene har forsøgt at rive over, stikker dybere, end de troede, og at der findes hemmeligheder, ingen af dem havde den ringeste anelse om. Og for Torunn får mødet vidtrækkende konsekvenser.”

Stjernerne, sådan ca. 3,5 går til den gode historie, der hænger sammen fra start til slut. Man bliver ikke forvirret, og det er jeg altid glad for. Den version jeg læste var jo sådan set alle 3 ud i et, 880 sider, hvilket er noget af en moppedreng – ikke bare som læsestof men også rent fysisk – og med en del gentagelser undervejs, hvilket man slet ikke har brug, når man læser alle 3 bøger på én gang. Det giver lidt irritation, da det er en langsom fortælling, der sker ikke meget – eller jo det gør der, det går bare usigeligt langsomt – og man får forklaret rigtig meget om personerne, hvilket jo også er meningen, men 880 sider må godt være uden åbenlyse gentagelser og alt for meget roden rundt i persongalleriet, efter min mening.

Jeg rundede derfor ned til 3 stjerner, som stadig er en fin karakter og jeg kan da helt klart anbefale denne bog til alle som vil være med på en lurer. Vi har vel alle vores rod i familien, men efter nærmere bekendtskab med familien Neshov, så er ens egen familie jo nærmest helt normal!

Favoritkarakteren er lillebror og bøsse Erlend. Han er beskrevet på den skønneste måde med de mest fantastiske replikker. De andre karakterer er også lykkedes godt, men er sådan nogle sørgelige skæbner, at man egentlig helst er foruden. Jeg indrømmer, der blev skimmet hvor det var værst.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter