0 kommentarer

Flemming Bamse Jørgensen fortæller sit liv til Poul Blak af Poul Blak

af d. 11. december 2011
Info
 
Sideantal

280

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7070-240-9

 

Når man er født og opvokset i Århus, er det næsten et must at læse biografien om Bamse. Bamse var jo om nogen indfødt århusianer og en kendt mand i byen.

Bogen om Bamse rummer et helt liv og tegner et farverigt portræt af en folkelig kunstner, der livet igennem kæmpede for det, der var hans livsopgave: At glæde danskerne med sin musik. Men det er også en fortælling om hans livslange kærlighed til sin kone Käte, og om den svære følelse af at blive svigtet, som fulgte ham hele livet igennem, fordi hans mor efterlod ham på et børnehjem, da han var få dage gammel.
Igennem bogen får man et sjældent indblik i Bamses liv. Bamse løfter sløret for, at tingene ikke altid var så lette for ham, som det måske så ud til udefra. I bogen lykkes det Poul Blak at komme helt ind bagved kunstneren Bamse og forstå, hvad der gemmer sig i hans inderste.

Bagerst i bogen er der en diskografi over alle de lp’er og cd’er som Bamse udgav i årenes løb – det er en imponerende række.

Tilbage er der kun en ting at sige: Biografien om Bamse er en stor bog om en på alle måder stor mand. Læs den hvad enten du var fan af Bamse, eller du blot har lyst til at blive lidt klogere på ham som person.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter