0 kommentarer

Firmaets bedste mænd og kvinder Af Gretelise Holm

af d. 7. juli 2012
Info
 
Sideantal

202

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92523-77-8

 

Som barn kan jeg huske at der var nogle historier som var interaktive, det betød dengang at man visse steder i historien kunne vælge mellem forskellige muligheder for at komme videre. På den måde følte man sig draget ind og værende selve helten eller hvem det nu var det hele handlede om, men alt det er mange år siden og i dag har vi PC og Xbox hvor vi selv kan spille os ind i universet og bestemme dets skæbne.
Lige indtil lidt før jul hvor jeg i radioen hørte om en labyrintkrimi. Den må jeg læse tænkte jeg og bogen blev anskaffet og nu slæbt med på ferie, for hvad et nemmere end medbringe een bog i kufferten og alligevel have otte forskellige krimier med.
For Gretelise Holms nye krimi er netop bygget op som min barndoms historier, for enden af hvert kapitel bliver læseren stillet over for et valg, og ud fra dette valg bygges handlingen op, dette skaber otte fine kriminoveller som trods fælles byggesten er meget forskellige.

Grundhandlingen er fortælleren (som også er læseren) som bliver ansat i firmaet Dansk Embalageforsyning, en virksomhed i ekspansion og med en ældre ledelse. Dette danner grundlaget for et lederkursus i prægtige omgivelser lidt uden for Næstved, på overfladen et kursus i personlig udvikling, men kradser man lidt i lakken er det et udskillingsløb hvor førstepræmien er en plads i bestyrelsen og sidstepladsen en fyreseddel….og alle kæmper mod alle på liv og død.

En fin lille bog og en dejlig afveksling til de mere traditionelle krimier. Den passer fint til et par timer på solbriksen.
Skulle man fare lidt vild i labyrinten er bogen udstyret med et glimrende persongalleri samt et diagram over de valgmuligheder der er.
God fornøjelse.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter