0 kommentarer

Angiverne af Bret Easton Ellis

af d. 18. december 2005
Info
 
Sideantal

234

Udgivet

1995

ISBN

87-570-1496-5

Originaltitel

The informers

 

“Angiverne” er Easton Ellis´ fjerde bog, og det er ikke en roman, men en novellesamling, der består af 13 noveller. Alle 13 noveller foregår i Los Angeles, og i alle novellerne befinder vi os i 1980´erne blandt unge mennesker og deres forældre, der ikke kan finde ud af at være lykkelige selvom de på overfladen har alt: mange penge, gode jobs, store huse, dyre biler etc.

Mange af novellerne er delvis forbundne – dvs. mange af personerne dukker op som bipersoner i de øvrige noveller. Novellerne har så forskellige fortællere – en novelle har f.eks. en teenagedreng som fortæller, hvor man hører hans version af en begivenhed – i den næste novelle kan den samme begivenhed så være beskrevet af drengens mor eller bedste ven. Dette betyder, at man får et godt indblik i, hvor forskelligt mennesker kan se på den samme ting, og det er ret genialt.

De temaer, der bliver berørt i “Angiverne” bliver også inddraget i Easton Ellis´ øvrige romaner: det er blandt andet: narcissisme/egoisme, griskhed, følelsesløshed mv. Stilen er som altid stram og præcist og kan sine steder virke kølig. Nogle af novellerne vil give dig kuldegysninger, men faktum er, at novellerne giver en stof til eftertanke – og er der noget jeg godt kan lide, så er det litteratur, der får en til at tænke sig om – derfor anbefaler jeg “Angiverne”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter