0 kommentarer

Fifty Shades. Fri af E L James

af d. 4. december 2012
Info
 
Sideantal

604

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-2596-2

Originaltitel

Fifty Shades Freed

 

”Fri” er E.L. James tredje bog i trilogien ”Fifty Shades” om Anastasia Steele og Christian Grey, og også denne gang med en ny oversætter. Det er lidt pudsigt at der er brugt tre forskellige oversættere til disse bøger, men det må have noget at gøre med den succes bøgerne har og et spørgsmål om at få dem i handel så hurtigt som muligt.
Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstår den falden i svime over ”Fifty Shades” trilogien, jeg føler i denne sammenhæng som Storm P. når han siger: “Hvorfor læser man de tykke romaner, når hele handlingen står på bagsiden?”
Her i sidste bind bliver Ana og Christian endelig gift, og vi følger dem på deres bryllupsrejse og besøg hos hans forældre, men dermed skal man ikke tro at alt ånder fred og gammen. Men bogen runder da trilogien af så enderne bliver spundet sammen.
Man kan sige at bogens handling indvirker positivt på måden den er skrevet, da vi denne gang slipper for mængden af intetsigende mail som der var alt for mange af i de to første bøger.
Min holdning er at hvis jeg skal sige noget virkelig positivt om bøgerne, så er det at der er kommet folk til, som normalt ikke læser bøger, men som via denne husmorporno pludselig kaster sig over side efter side så på den måde er bøgerne gode. Kan måske oven i købet virke som fødselshjælper til at bogen kommer til at fylde mere igen og trække nye læsere til på samme måde, som de tre tenorer har øget interessen for klassisk musik. Samtidig har de også været med til at skabe en social aktivitet, idet folk bruger nettet rigtigt meget til at dele oplevelserne samt komme med deres input til hvad der også kunne ske i forholdet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter