0 kommentarer

Forbrydelser af Ferdinand Von Schirach

af d. 3. december 2012
Info
 
Sideantal

213

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-09182-3

Originaltitel

Verbrechen

 

Ordet forbrydelse kan oversættes med lovovertrædelse, men bruges oftest om grovere lovovertrædelser såsom tyveri og mord, mens at køre det at køre uden cykellygte blot betegnes som en lovovertrædelse.

Når man vælger at læse bogen “Forbrydelser”, er der derfor ingen tvivl om, at læseren forventer lovovertrædelser af de mere saftige slags.

Det får man også – men serveret på en raffineret og til tider djævelsk vis, så man nogen gange må tage sin egen moral i ed for at finde ud af, om det nu virkelig var en forbrydelse.

Ferdinand Von Shirach er en kendt tysk forsvarsadvokat, og “Forbrydelser” er hans første bog, hvor han bruger nogle af de sager, hvor han har været involveret til at skubbe til læserens holdninger.

Der er historien om “Celloen”, der fortæller om et søskendepar, der er vokset op uden mor men med en række af “papmødre”, i hvis varetægt deres forretningssuccesrige far efterlod dem samtidig med at han ikke lod dem tvivle på sin mening om, at barndom er spild af tid. De to børn har kun hinanden og udvikler et abnormt tæt søskendeforhold, der ender med at søsteren slår broderen ihjel af kærlighed. Er det en forbrydelse?

Der er også “Etiopieren” om Michalka, der er vokset op som plejebarn i en streng familie og ender som moppeoffer og bankrøver. Han flygter til Etiopien, hvor han finder kærligheden og gør en forskel, for senere at blive anholdt og sendt tilbage til Tyskland. Her er han nødt til at begå endnu et bankrøveri for at kunne vende tilbage til sin kone og børn i Etiopien, og da han bliver anholdt må Ferdinand von Shirach svinge sin forsvars-tryllestav for at genforene familien.

En samling af små perler, der alle vækker til eftertanke og får os til at indse, at intet er sort/hvidt, og at der bag en forbrydelse ligger en skæbne, som retten ikke tager stilling til.

Jeg vil opfordre alle til at læse denne bog – og efterfølgeren “Skyld”, man bliver beriget som menneske.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter