0 kommentarer

Fasandræberne af Jussi Adler-Olsen

af d. 26. november 2010
Info
 
Sideantal

399

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9525-8

 

”Fasandræberne” er den selvstændige fortsættelse af “Kvinden i buret”, den første krimi om Afdeling Q ledet af den sympatiske efterforsker Carl Mørch.

I 1987 findes et søskendepar brutalt myrdet i et sommerhus. Efterforskningen peger på, at en gruppe utilpassede kostskoleelever fra samfundets øverste lag er de skyldige, men sagen må henlægges på grund af mangel på beviser.
9 år senere melder en af kostskoleeleverne sig selv som skyldig i mordene. Sagen anses derefter som opklaret. Alligevel havner sagsmappen på skrivebordet hos vicekriminalkommissær Carl Mørck.
Mørck genoptager sagen, og snart kører plottet, der strækker sig fra de ynkeligste personer som posedamer i København til kostskolebanden, der sidder på samfundets top.

Figurerne i romanen er tegnet præcist og troværdigt og selvom plottet indimellem virker en anelse overdrevet og usandsynligt, formår Jussi Adler-Olsen alligevel at gøre det spiseligt.

Desværre synes jeg ikke helt denne bog lever op til den første i serien – blandt andet fordi, det er oplagt, hvem der er de skyldige og det kun er et spørgsmål om tid, inden Mørch og resten af Afdeling Q har samlet beviser nok mod “kostskole-banden”, hvilket efter min mening gør handlingen meget forudsigelig og ødelægger lidt af spændingen. – Alligevel ser jeg frem til at tage hul på næste bog i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter