0 kommentarer

Farlig sommer af Ernest Hemingway

af d. 11. februar 2019
Info
 
Sideantal

213

Udgivet

2019

ISBN

978-87-1169937-9

Originaltitel

The Dangerous Summer - oversat af Finn Holten Hansen

Udgave

2. udgave, 1. oplag

 

Hvis man elsker tyrefægtning og er kender af alle begreberne omkring denne ”kampsport”, er det lige BOGEN. Hvis ikke, kan det gøre ondt at læse den, men alligevel har Hemingway her skrevet en vedkommende og til tider spændende roman, som beskriver såvel det varierende spanske landskab, den spanske mad- og vinkultur, det spanske folk som Hemingways eget forhold til førnævnte.

Farlig sommer – som i øvrigt blev Hemingways sidste – er en slags opfølgning af klassikeren ”Døden kommer om eftermiddagen” (som beskriver tyrefægtningens teknik og historie, kampen mellem tyren og mennesket), beskriver forfatteren og hans hustru Marys tur til Spanien i sommeren 1959 – hvor Hemingway i øvrigt fyldte 60 år – hvor de, sammen med deres mange venner, skulle overvære tyrefægterkampene med de to store matadorer Antonio Ordónez og Luis Miguel Dominguin. Kampene mellem dem på mange forskellige arenaer i såvel Spanien som i Frankrig beskrives minutiøst, og en stor lykke er, at terminologien for dette fagområde er nøje beskrevet i en ordliste bagest i bogen.

Hemingways store kærlighed til Spanien og dets folk skinner meget tydeligt igennem, og som den store fortæller han er, giver han her læseren en hel særlig oplevelse, som man også som ikke kyndig udi den ”barske” sport, og på trods af de mange detaljeret forklarede mord, kan læse med nydelse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter