0 kommentarer

little fires everywhere af Celeste Ng

af d. 5. februar 2021
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

388

Udgivet

2017

ISBN

978-0-349-14292-0

Originaltitel

little fires everywhere

Udgave

1

 

I denne bog møder vi to kvinder med vidt forskelligt livsyn. Mrs Richardson som har gjort det som blev forventet af hende, uddannelse, gift med advokat, har 4 børn som nu er i teenagealderen, Trip, Lexie og Moodie som gør hvad forventes af dem; og Izzy som altid har skabt problemer lige fra da hun blev født for tidligt.

Mia og hendes datter Pearl er nomader som rejser fra by til by, fordi Mia skal udvikle sit næste fotografiske kunstværk. De bor billigt, kan klare sig med næsten ingen penge eller hvad Mia kan tjene på cafeteriaer, rengøring med videre. De får lov til at bo i Mrs Richardson’s udlejelejlighed. Moodie bliver gode venner med Pearl, som bliver vildt begejstret for deres ordnede liv. Det ender med at Mia bliver ansat til at gøre rent og lave mad hos familien Richardson som betaling for husleje, så hun kan hellige sig sin kunst; på den måde kommer Mia til at kende børnene på godt og ondt. Da skolen er på museumsbesøg finder Pearl et fotografi af hendes mor med et spædbarn, taget af en meget berømt fotograf. Izzy hører om det og får hendes mor, som er journalist, til at undersøge hvordan det kan være at en så berømt fotograf har taget billedet.

Det hele bliver opklaret.

En af Mrs Richardson’s veninder, som ikke kan blive gravid, får et spædbarn som blev efterladt, men da de vil adoptere kommer den rigtige mor frem og vil have barnet tilbage. Mr Richardson er advokaten som altid har støttet sin kone i alt hvad hun gør efter reglerne; men han bliver tvivlende:                                                                                                                                                                      Problemet med regler er at det er underforstået at der er en rigtig måde og en forkert måde at gøre tingene. Når det i virkeligheden bare er måder, som hverken er rigtige eller forkerte.

En ting som bliver behandlet i bogen er blandt andet om det er bedre at den biologiske, men fattige mor, opdrager sit barn eller en familie med alle materielle goder og en adoptivmor, der er fuldtids mor.

Det er en bog som er spændende fra den første side, rev mig med; jeg var ked af at den sluttede og vil meget gerne vide hvad der kommer til at ske bagefter.

 

lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter