0 kommentarer

Englens by af Cassandra Clare

af d. 17. maj 2010
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

490

Udgivet

2010

ISBN

978-87-21-02966-1

Originaltitel

City of glass

Udgave

1.udgave

 

Cassandra Clares trilogi “Dødens instrumenter” fortjener en masse læsere. Med en blanding af Harry Potter-storhed og humor der leder tankerne hen på tv-serien Buffy the Vampire Slayer, føler jeg mig noget nær lykkelig mens jeg læser det tredje og sidste bind i serien. “Englens by” er en værdig og hæsblæsende afslutning på det store interne opgør blandt skyggejægerne. De fleste får lov at blive lykkelige og resten er stendøde, så de ved ikke hvad de går glip af. Det der især gør serien om skyggejægerne så god er humoren og Cassandra Clares væsentlige evne til at skabe væsener. Skyggejægerne er stærke og smukke, men ikke nødvendigvis rare over for væsener, der ikke ligner dem selv. Og de dæmoner, som vælter frem i “Englens by” er skrevet så deres mørke altødelæggende energi driver ned af siderne.

Man kan ikke læse “Englens by” uden at have læst de to foregående bind “Dæmonernes by”, og “Den tavse by” og resten af anmeldelsen kan afsløre noget af handlingen fra de foregående bind:

Den endelige konfrontation mellem Skyggejægerne og Clarys far, superskurken Valentine, skal stå i Skyggejægernes højborg, Alicante. Valentine har fundet en måde at ødelægge byens dæmonskjold der i mange år har beskyttet byen mod dæmonangreb. Da skyggejægerne får en ubehagelig smagsprøve på, hvad dæmonerne kan gøre ved deres familier og deres by tvinges de til at overveje at alliere sig med deres gamle fjender fra underverdenen: vampyrer, feer, warlocks og varulve. Eneste alternativ er at overgive sig til Valentine og lade ham være leder i fremtiden og det ønsker de færreste. I noget der ligner en på forhånd tabt kamp kaster Clare og de andre sig ind i kampen. Gamle løgne og fordomme opløses, men ikke uden tab og sorg. Efter en voldsom kamp mod både indre og ydre fjender, opleves slutningen lidt som en afmatning, men sådan er det vel, når man lige har været med Clary, Jace og Simon gennem helvede. Hverdagen kan nok ikke undgås at føles lidt tam.

Første bind i Cassandra Clares nye serie “The Infernal Devices” er allerede udkommet i USA. Historierne i de to serier vil overlappe hinanden, sådan at karaktererne optræder i begge serier. Kære forlag. Giv os noget mere.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter