0 kommentarer

En ganske særlig kærlighed af Johanna Adorján

af d. 8. juni 2009
Info
 
Sideantal

210

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07446-8

 

“En ganske særlig kærlighed” er fortællingen om Vera og István fortalt af deres barnebarn Johanna Adorjan.

Bedsteforældrene var ungarske jøder om end ikke særligt troende. Ikke desto mindre var István i koncentrationslejr under 2. verdenskrig, mens det lykkedes Vera at holde sig skjult sammen med deres lille barn, Johannas far.

Efter krigen blev Ungarn besat, og Vera og István meldte sig ind i kommunistpartiet for at holde sig klar af systemet. Men på et tidspunkt flygter de alligevel, og nærmest ved et tilfælde bliver Danmark deres nye hjemland.

Her falder de godt til. István får arbejde som læge, og Vera bliver en god dansk husmor. Men da István bliver syg, beslutter de sig for en lidt usædvanlig pagt. De begår nemlig selvmord sammen.

Johanna har efter bedsteforældrenes død besøgt deres venner og andre familiemedlemmer i sin søgen efter at finde frem til, hvad der drev bedsteforældrene til denne afslutning. I bogen giver hun sit bud på, hvordan historien hænger sammen, og jeg tror, at hun har brugt arbejdet med denne bog til selv at finde fred med bedsteforældrenes beslutning.

Historien springer i tid og sted, og blander også Johannas egne oplevelser med Vera og István ind, men det er godt fortalt, og jeg blev hurtigt fanget ind af de to menneskers usædvanlige liv og skæbne.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter