0 kommentarer

En flænge i himlen af John Green

af d. 11. august 2014
Info
 
Sideantal

334

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-1722-9

Originaltitel

The Fault in Our Stars

 

Jeg havde hørt så meget om denne bog, at jeg måtte læse den – på trods af at det er en ungdomsbog og jeg er noget længere henne i livet.

Min umiddelbare forventning til bogen var lidt a la ugebladenes “Ugens krøbling”, “Jeg vandt over kræften” og “Kærligheden tåler alt” – sødsuppe og tomgang.

Bogen handler om 17-årige Hazel, der skal dø af kræft. Det er kun et spørgsmål om tid, før medicinen ikke kan stoppe sygdommens fatale fremfærd. Hazels far og mor er naturligvis kede af det og afmægtige, men Hazel selv har affundet sig med situationen og beslutter sig for at leve sit liv, så længe hun har det. En stor og moden beslutning, der nok er værd at tage hatten af for.

Hazel går i terapi sammen med en gruppe andre børn og unge, der også lider af kræft, og her møder hun den jævnaldrende Augustus, og de indleder et varmt venskab, der går over i fortrolighed og kærlighed.

Bogen er det dystre emne til trods, lys, let og vittig – og det gør, at det er til at holde ud at læse, og sætter nogle tanker i gang hos læseren. For det er jo ikke altid hos naboen ulykken slår ned, og træffer vi ikke alle sammen et valg om, hvordan vi tackler modgang og ulykke.

Som ungdomsbog er den en god modpol til tidens vampyrromaner, ”Danmarks næste topmodel” og ”Livet på Bryggen” – for den minder os om, at livet er flygtigt og skal leves lige nu. Også selvom du har skæv næse, dumme forældre eller kræft. At der så er lidt lovlig meget Titanic over slutningen og lige lovligt mange violiner hist og pist, kan jeg godt leve med.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter