0 kommentarer

Emmas pinlige og totalt hemmelige dagbog af Kirsten Ahlburg

af d. 25. februar 2016
Info
 
Sideantal

169

Udgivet

2015

ISBN

978-87-406-0813-7

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er ikke nemt at være 13 år. Og nu skal ens kæreste flytte, helt til Norge… Det jo bare ikke i orden. For så man jo tvunget til at slå op selv om man ikke vil. Og ens konfirmation er lige rundt om hjørnet. Det er fedt at en god veninde kan komme med, da hun ikke skal konfirmeres, men det er alt for tidligt at mor og far er begyndt at snakke om, hvilken mad der skal serveres og hvad tøj man skal have på. Og konfirmationsforberedelserne er mega kedelige.

Lærke er en reel bitch. Hun mobber, stjæler venner og kærester og er bare rigtig led. Og nu er en i familien blevet kæreste med en af Lærkes veninder. Det er altså bare ikke særlig sjovt.

Konfirmationen går godt og bliver en skøn dag. Og blå mandag bliver også en kæmpe oplevelse.

Emma syntes også at alt det der sex er lidt ulækkert, og hun kan godt lide at nøjes med at kysse. Men en dag kommer hun til at gå ind  i det forkerte omklædningsrum i svømmehallen, og så ser hun ved et uheld en fremmed mands penis. Det er bare for pinligt.

Hendes forældre er gode at snakke med og hun spørger tit sin mor til råds, dog er de ikke helt så gode venner længere efter at Emmas søster er kommet på efterskole, for så skal Emma have flere pligter derhjemme. Men Emma ved godt, at hun jo også bliver ældre og derfor skal være med til flere ting.

Og så kommer kæresten måske tilbage? Det er der noget der tyder på…

Bogen er rigtig hyggelig, rammer faktisk bredt da den sagtens kan læses af lidt større børn selv og så er den rigtig flot illustreret. Selv som voksen er den hyggelig at læse, fordi den gør, at man lige bliver sat tilbage da man selv var teenager og begyndte at syntes det andet køn var lidt spændende.

Det er en bog som sagtens kan læses for sig selv, selv om der er to bøger mere i serien (Nice eller Nederen 1 og 2).

Der er humor, underholdning, tårer, venskaber og svære situationer som ung i bogen og den kan faktisk også være god, hvis man vil prøve at lære sit barn lidt om, hvad man kan komme ud for, når man når den alder hvor man tror man kan klare alt selv.

Rigtig fin børne/ungdomsbog.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter