0 kommentarer

Teser om eksistensen af kærlighed af Torben Guldberg

af d. 23. september 2008
Info
 
Sideantal

404

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31948-2

 

“Teser om eksistensen af kærlighed” er Torben Guldbergs debutroman. Som man kan ane af titlen er det en slags filosofisk fortælling om kærlighed, sat ind i en historisk kontekst.

Bogen handler om en 500 år gammel mand, som er træt og meget gerne vil dø. Dette er dog ikke muligt, idet han har vendt kærligheden ryggen, og han vil ikke kunne finde hvile, før han genfinder den igen. Men fortælleren er ikke sikker på, hvad kærlighed egentligt er, og han tager derfor læseren med ud på en 500 års tidsrejse i Europa, for at finde ind til kærlighedens sande ansigt.
Den bringer ham i kontakt med hekse, forældreløse munke, musik, man ikke kan spille uden at græde samt med en maler, der forsøger at udtrykke en kvindes sjæl på lærredet. Han fortæller også om Hans, der sætter København i brand i forsøget på at finde kærlighedens udbredelseshastighed og ganske langsomt som historierne kommer frem, bliver fortælleren opmærksom på sit eget liv og måske er det alligevel muligt at forelske sig igen?

“Teser om eksistensen af kærlighed” er en meget smuk og magisk fortælling om livets vigtige ting. Torben Guldberg skriver let og ligetil, hvilket i sig selv må være svært emnet taget i betragtning. Desværre fængede handlingen mig ikke hele romanen igennem, men nogle af historierne var meget gode og gav stof til eftertanke. Bogen er første del af et planlagt romanprojekt i to bind, så det bliver bestemt spændende at høre fra Torben Guldberg igen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter