0 kommentarer

Røgslør af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

af d. 13. november 2019
Info
 
Sideantal

323

Udgivet

2019

ISBN

978-87-7007-227-4

Originaltitel

Røyteppe

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Flot forside. Flot titel – og flot forfattermakkerpar.

Scenen er sat til nytårsaften i Oslo, hvor en bombe sprænger på Rådhuspladsen. Til stede er journalisten Emma Ramm, der oplever politikommissær Alexander Blix springe i det kolde havnebassin for at bjerge en kvinde.

Politiet mistænker en terrororganisation for at stå bag, men da det viser sig, at den reddede kvinde er en gammel kending af politiet, tager sagen en anden drejning.

Ruth-Kirstines lille datter forsvandt 10 år tidligere og er aldrig fundet. Moderen blev i sin tid mistænkt for at stå bag, og der var teorier fremme om en kidnapningssag. Politiet genåbner sagen, og Emma går i gang med en journalistik afdækning, der næsten kommer til at koste hende livet.

Bogens plot er spektakulært, men handlingen på intet tidspunkt nervepirrende. Bogen er god underholdning, men uden nerve, og en thriller er den ikke. Opbygningen er tam – og jeg savnede at MÆRKE personerne og få sympati for den tragedie, der lå til grund for pigens forsvinden.

Det er altid dejligt at blive udfordret af nye krimi-serier, men den her var ikke lige mig, så selvom bogen har referencer til den første bog og en cliffhanger til den næste, så må den finde sine læsere andetsteds.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter