0 kommentarer

Livet om at gøre af Tine Bendixen

af d. 8. august 2008
Info
 
Sideantal

255

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8764-2

 

Søs og Julia mødes første gang som 10-årige i den katolske skole, hvor der hersker streng disciplin. Søs er den hæmmede, tilpassede, flinke-skole-pige, mens Julia er frisk, med egne meninger – og mod til at stå ved dem. De to piger bliver veninder for livet, og er altid sammen, indtil Julia som 16-årig flytter tilbage til Kenya, og senere gifter sig med en voldelig og fordrukken mand.

Bogen starter med Julias død og begravelse, og ser i tilbageblik på tiden fra pigernes første møde i 1973 til nu.

Søs er nu 44 år, har altid valgt det sikre, trygge, og aldrig før kastet sig ud i nogen form for eventyr, eller bare bevæget sig en lille smule ud på usikker grund. Men efter Julias død beslutter Søs sig for at tage til Kenya og efterforske dødsfaldet. Hun hæver penge i banken og tager af sted – uden at lægge en besked til sin mand, og til sin arbejdsplads sender hun blot et brev om at hun holder ferie på ubestemt tid.

Herfra er bogen meget urealistisk og romantiserende. For i løbet af blot et par dage i Kenya er Søs blevet et helt andet, friere, selvstændigt tænkende menneske. Det lykkes hende selvfølgelig også uden videre at opklare, hvad der egentlig skete den dag Julia døde. Og Julias far fortæller hende en velbevaret hemmelighed – som ingen andre har fået at vide. I tilgift finder hun den store kærlighed og gør op med sin fortid – alt sammen inden for en uges tid. Det er bare FOR usandsynligt. FOR rosenrødt. FOR meget.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter