0 kommentarer

En rigtig kærlighed af Tomas Lagermand Lundme

af d. 18. august 2019
Info
 
Sideantal

229

Udgivet

2019

ISBN

9788740055030

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Der er noget symbolsk over at Tomas Lagermand Lundmes bog ‘En rigtig kærlighed’, udkommer netop i dag d. 13 august hvor Copenhagen Pride 2019 starter, og det er nok også tilsigtet.

En rigtig kærlighed, er en følelsesladet roman, om to mænds kærlighed til hinanden. To mænd der gerne vil være en rigtig familie. De etablerer sig i tosomhed i en flot lejlighed sammen med deres kat, så har de da noget der ligner dem med ….de rigtige familier med villa, vovse og Volvo…de går i zoologiskhave holder i hånd og skiftes til at vælge dyr, passer overboens dreng  og prøver at være helt almindelige. Alligevel bliver de aldrig helt som de andre. Vi følger dem i forholdes spæde start, fra festerne, alkoholen og bumserne på ballerne, til de flere år senere forsøger at adoptere et barn. Da den ene bliver udsat for et ualmindeligt groft overfald, tager forholdet en ny drejning. Man fornemmer at livet bliver taget op til revision.

Det er en følsom bog, som er varm at læse. Midt i dens lethed om dagligdagen mellem to mennesker, ligger et lag af dybde og alvor. Et lag der tydeligt kommer til udtryk sidst i bogen. Selv om det er en roman, er der ingen tvivl om at Tomas Lagermand Lundme har brugt dele af sit eget liv som baggrundsmateriale. I sin tid læste jeg ‘Forhud’, hans debut fra 1998, så jeg var lidt spændt på ‘En rigtig kærlighed’, men jeg tænker det er en bog der også vil holde i mange år.

Tomas Lagermand Lundme (f. 1973) er uddannet fra både Forfatterskolen, Gøglerskolen og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han skriver dramatik, lyrik, børnebøger, romaner for voksne og unge, arbejder med maleri, tegning, grafik, film og keramik og har været radiovært på Radio24syv. Har desuden været formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur, 2016-2019. Tomas er gift og bosat i København.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter