0 kommentarer

Godnathistorier for børn der drikker af Marjaneh Bakhtiari

af d. 5. juni 2016
Info
 
Sideantal

266

Udgivet

2016

ISBN

978 87 7151 122 2

Originaltitel

Godnathistorier for børn der drikker
Oversat fra svensk af Lotte Kirkeby Hansen

 

Vi kommer midt ind i en families historie. En familie der har mistet under krigen. En familie der prøver at holde sammen, men som hver især hellere vil nogen andre ting. En familie for hvem det at have søskende tit er mere værd end nogen andre familierelationer.

Vi møder moderen, der har mistet sin søn og har svært ved at leve videre, selv om hun har andre børn. Og vi møder børnene, der har mistet sin bror, og som også savner ham, men som alligevel formår at leve videre, og som faktisk er ret trætte af at deres moder knap nok gør et forsøg.

Så er der familiesammenkomsten, som der insisteres på, men som ingen rigtig orker og som heller ikke bliver til noget, for imens der tilberedes mad, kommer politiet for at sørge for at et træ i haven bliver fældet. Et meget specielt træ, eller i hvert fald tror andre, det er et meget specielt træ.

Vi er med til samtaler blandt familiens medlemmer, hvor der diskuteres politik, fortid og fremtid i forhold til landet og dets infrastruktur. Der har været store konsekvenser af krigen, og det diskuteres flittigt, hvordan man kan komme fornuftigt videre. Men langtfra alle er enige i den måde, som tingene kører på.

Bogen er tung, fyldt med detaljer og bliver noget langtrukken at læse, især hvis man ikke har interesse eller kendskab til det iranske i forvejen. Personligt fik jeg ikke ret meget ud af at læse bogen, men jeg vil tro, at folk der har rejst i landet, har familie der eller selv kommer derfra, vil få en hel del ud af den.

Samtidig halter korrekturlæsningen lidt, og det gør desværre bare bogen endnu længere, særligt fordi det primært er i sidste halvdel af bogen, at der er fejl.

Bogen er sørgelig, hvis man ser den ud fra, at den handler om tab og sorg, men den forsøger også at vise et billede af, at en hel familie godt kan skimte et håb for enden af tunnelen, ikke mindst fordi man er stærkest når man står sammen. Men det er en lang historie for så lille et budskab.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter