0 kommentarer

Elskerindens skygge af Lisa Kleypas

af d. 16. april 2020
Info
 
Sideantal

320

Udgivet

2020

ISBN

9788763864596

Originaltitel

Someone to Watch Over Me

Udgave

1

 

Når hukommelsestab ender ud i et erotisk kærlighedsforhold

Elskerindens skygge er første bind i en ny historisk romance fra Lisa Kleypas. Også denne gang foregår serien i 1800-tallets England, men “Bow Street-serien” fokuserer på Londons første politikorps.

Grant Morgan er en eftertragtet ungkarl, og derudover er han en anderkendt politiagent i Londons politikorps. På grund af sit arbejde har han været vant til at se lig ligge og flyde på gaderne, og han er vant til at blive kaldt på arbejde på sene tidspunkter. Men da Morgan en nat bliver tilkaldt til at undersøge en sag, hvor en kvinde er fundet død i vandet, havde han ikke regnet med, at denne nat skulle blive en skæbnesvanger situation for ham. For den druknede kvinde er ikke hvem som helst. Det er den berømte kurtisane Vivien Duvall – en kvinde der er kendt for at have en skarp tunge, og som begæres af alle mænd. Morgan har mødt hende tidligere, og da han afslår hendes tilbud, straffer hun ham ved at ydmyge ham offentligt med opdigtede historier. Morgan får et større chok, da han opdager, at trods kvælningsmærkerne på halsen og den lave kropstemperatur, så er Vivien stadig i live. Nu har han chancen for at give gengæld, og han agter at bruge chancen, nu hvor han har denne hårdnakkede kvinde i sine hænder. Han tager hende med hjem og får hende under behandling. Da Vivien endelig vågner, er hun helt konfus og ved tilmed ikke engang, hvem hun selv er. Lægen mener, at der er tale om hukommelsestab efter et slag i hovedet. Grant Morgan bruger hendes uvidenhed til at bilde hende ind, at de er tidligere elskere. Vivien tror ham ikke og kan ikke fatte, at hun har været i et sådan erhverv. Men hun føler sig tryg i Morgans nærvær, og det kan vel kun betyde, at hun måtte have kendt ham før.

Vivian er ikke længere den hovmodige kvinde, som Morgan husker, men nu udstråler hun ydmyghed og forsigtighed. Det varer ikke længe før, at Morgan bukker under sin påtagede facade, og kemien tager fat fra begge sider mellem de to hovedpersoner. Alt i mens er der en sideløbende efterforskning i gang for at finde ud af, hvem der ville have Vivian Duvall af vejen.

Det kan ikke siges nok gange, at Kleypas er dronningen af historisk-romantiske romaner, og endnu en gang har hun skabt et velskrevet historisk kærlighedsroman. Jeg glæder mig til at komme tilbage til Kleypas’universer, da man ved, hvad man kan forvente af hendes romaner. Hvad jeg elsker ved hendes romaner er de detaljerige beskrivelser og detaljer, der matcher op på tidens miljøer, kjoler og skikke. Forfatteren formår gang på gang at billedliggøre hendes romaner, og denne bog er ingen undtagelse. Handlingsforløbet er spændende og man får et indblik i politifolket og agenternes arbejde. Det går ikke for hurtigt, men heller ikke for langtrukken, så læseren begynder at kede sig.

Jeg har ventet spændt på den her roman og havde glædet mig utroligt meget til at læse den. Jeg havde måske for mange forventninger, men start kapitlerne begejstrede mig ikke. Jeg skulle faktisk helt hen mod slutningen – hvor vi får forklaringen på Vivians hukommelsestab – som er et twist, jeg ikke lige havde regnet med. Det gjorde, at slutningen blev noget anderledes, end jeg lige havde regnet med – på en god måde.

“Elskerindens skygge” er et anmeldereksemplar fra Flamingo.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter