0 kommentarer

Kaglines små kunstværker af Thierry Robberecht

af d. 28. maj 2012
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7090-718-7

Originaltitel

De kunstwerkjes van Kippetje

 

Kagline er en sød lille høne, der arbejder på en æggefabrik. Arbejdet er meget ensformigt, for Kaglines strenge chefer vil kun have almindelige hvide og ovale æg. En dag får Kagline idéen at lave æg med forskellige former og farver. De andre høns er vildt imponerede, men da cheferne ser de farvestrålende æg, smider de dem på gulvet, så de smadres. Kagline er dybt ulykkelig, men genoptager arbejdet med de kedelige hvide æg.

Der går ikke lang tid før Kagline igen begynder at arbejde med sin kunst, men nu foregår det i smug, om natten, mens de andre sover. Det bliver selvfølgelig opdaget og Kagline bliver fyret, fordi hun gør de andre høns kulrede. Stakkels Kagline må nu leve på gaden, men en dag hun sidder på fortovet og sælger sine æg kommer en dame forbi. Hun kalder Kagline for en kunstner og tilbyder hende, at hun må bo hos hende. Damen viser sig at være galleriejer og Kagline kan hos hende arbejde med sin kunst.

Dagen kommer hvor Kagline kan udstille sine værker og hun bliver endelig værdsat og en berømt kunstner. Da damen et stykke tid efter besøger Kagline i hendes nye hus, for at se hvad hun har lavet af nye værker, indrømmer Kagline at hun slet ikke har haft tid. Hun har kastet sig over et nyt projekt; en flok små gule kyllinger.

“Se engang,” hvisker Kagline rørt, “mine små kunstværker.”
“Åh, hvor er de fine!” siger Leonora og klasker hænderne sammen.
“Ja, de er det smukkeste, jeg nogen sinde har lavet,” sukker Kagline.

Jeg synes det er en stilfærdig og sød historie, som hylder kreativitet og modet til at gå egne veje. Om det er at spille fodbold eller at være god til at male, så må moralen være, at man skal tro på sig selv og sine egne evner. Ha´ modet til at gå imod hvad andre evt. må sige. Samtidig viser det også betydningen af medmenneskelighed, hvor langt Kagline kan nå, da hun får noget opbakning fra en “medfugl”.

Med morbrillerne på synes jeg slutningen er fantastisk, for der findes da ikke større kunstværker end ens egne børn.

Teksten er læsevenlig og billederne farvestrålende og detaljerige, papiret har strukturer så det ligner lærred.

Elsker at hun hedder Kagline, det er da originalt.

Bogen er velegnet til børn fra 4 år og opefter.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter