0 kommentarer

Den store Carl af Ida Jessen

af d. 24. april 2015
Info
 
Sideantal

240

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3720-0

 

Når man som Bedste gerne vil hygge med sine børnebørn, er der ikke noget bedre i verden end at læse historier sammen. Når det så er en god bog med fine farvelagte illustrationer, dejligt sprog og gode historier. som barnet kan relatere sig til, ja så er der ikke et øje tørt.

Ida Jessen & Hanne Bartholin dejlige billedbog ”Den store Carl”, er netop en sådan bog. I realiteten er det faktisk seks billedbøger udgivet i de sidste par år, der her er samlet i én stor smuk bog, i rigtig lækker kvalitet både hvad angår papir og indbinding.

Hovedpersonen i de seks små fortællinger er elefantungen Carl og hans oplevelser i hverdagen. Besøget hos farmor, hvor de leger så godt at han slet ikke vil dele hende med nogen og da slet ikke med nogle dumme gæster han ikke kender. Men små elefantunger kan slet ikke forestille sig hvor hyggeligt det kan blive, og da gæsten har sit barnebarn med ender alt i fryd og gammen. De andre historier handler om alt lige fra irriterende til søde søskende, forælder med en fortravlet hverdag, om at få så ondt i sine ben så man slet ikke kan gå … lige indtil der kommer legekammerat og miraklet sker – benene virker igen, og endelig om at sove i telt nede i haven. Seks meget forskellige historier der alle ender anderledes end Carl havde forestillet sig.

Her i huset er bogen allerede et stort hit, og jeg må sige, jeg kan kun være enig med mine børnebørn. Vi har i den grad hygget og bogen er rigtig god at fortælle videre ud fra. Den mindste på halvandet år er vild med tegningerne og kun vores hund er mere interessant.

En sand klassiker inden for børnebøger er født.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter