0 kommentarer

Efter skælvet af Haruki Murakami

af d. 29. juni 2008
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

178

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7955-479-5

Originaltitel

Kami no kodomo-tachi wa mina odoru

Udgave

1.udgave

 

Lidt skuffet var jeg nu, da jeg sad med den færdiglæste bog i hånden. Den levede ikke rigtig op til forventningerne. Ikke at det er en ringe samling noveller, de efterlod bare ikke det store indtryk, som jeg ellers synes Murakami er mesterlig til at give. De var for korte hver især til at man rigtig kunne nå at føle sig hjemme i dem, og lære personerne at kende.

Novellerne er uafhængige, med det fælles tema, at de omhandler jordskælvet i Kobe i 1995 på en eller anden måde – Alle personerne påvirkes mere eller mindre af dette.

Min favorit må være “Frø redder Tokyo”, der er en smule surrealistisk og derfor uforudsigelig. I den møder man pengeopkræveren Katagiri, Frø (der er kæmpestor) og Orm (en degenereret, ondskabsfuld regnorm), der kæmper om magten over Tokyos undergrund. 150.000 liv står på spil.
Men også novellen “Honningkage” er sød – Den tager udgangspunkt i en fortælling til en lille pige. Og gennem hele novellen udvikles denne fortælling som en parallel til selve historien.
Til gengæld er nogle af novellerne næsten for mystiske – Man sidder lidt tilbage med en følelse af ikke helt af forstå dem, ikke at få det ud af dem, der er tiltænkt. De kræver bearbejdelse og analyse!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter