0 kommentarer

Livløs af Mark Billingham

af d. 1. juli 2008
Info
 
Sideantal

435

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7053-157-3

Originaltitel

Lifeless

 

Forhutlet, beskidt og gennemkold krummer Thorne sig sammen i sin sovepose ved teatret. I hans rygsæk ligger hans øl og dybt i hans lomme, mobiltelefonen, som er hans eneste reelle kontakt med omverden. Når han ikke er ude for at tigge penge, hænger ud med hans junkie-kammerat Spike eller observerer hvordan hierarkiet er indenfor de hjemløses miljø, vandrer hans tanker over til grunden til hans tvungne orlov fra politiet; hans fars død.

Det var Thorne selv, der foreslog at han blev hjemløs, men de informationer han har fået ud af det, har været gode for efterforskningen. Som infiltrerende politiagent i de hjemløses miljø, har Thorne nået dybere ind i både miljøet og den reelle frygt, der hersker blandt de hjemløse over den morder, der indtil videre er på sit 3. offer og som tilsyneladende ikke har tænkt sig at stoppe. Politiet er magtesløse i en verden, hvor de synlige hjemløse kun er toppen af isbjerget og vold sker uafbrudt.

“Livløs” er endnu en krimi om kriminalkommisær Tom Thorne, som er lidt af en særling og lige nu kun halvt til stede i sit liv pga. hans fars død under tvivlsomme omstændigheder tidligere på året. Plaget af skyld forsøger Thorne at gøre bod den eneste måde han kan; ved at være en god politibetjent, men skyld har det med at følge med dig rundt, hvor du så end tager hen. Den er rå, som Billingham er kendt for, denne krimi og det er tydeligt at det ikke er donut-gnaskende, thedrikkende betjente som befolker hans politiverden. På den vis er den meget realistisk og jeg må indrømme at plottet er ualmindeligt godt skruet sammen. Til tider kunne den godt føles en anelse langtrukken over dens 435 sider, men det er ikke noget, der trækker gevaldigt ned på den gode krimi den er.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter