0 kommentarer

Hævnens alkymi af Kurt Aust

af d. 8. januar 2018
Info
 
Sideantal

460

Udgivet

2010

ISBN

978 87 7955 738 3

Originaltitel

Hevnens alkymi - oversat af Ib Høy Hansen

Udgave

1. udgave

 

“Vi ved ikke, hvem De usynlige brødre er. Vi ved ikke, hvilke magtpositioner de har, men vi må gå ud fra det værst tænkelige…”

Dansk-nordmanden Kurt Aust har skrevet endnu en Da Vinci Mysteriet-pastiche, som dybest set hverken er værre eller bedre end Dan Browns original.

I “Hævnens alkymi” har den geniale matematiker Even Vik fået fingre i et hemmeligt manus fra selveste Newtons hånd. Det handler om opskriften på evigt liv, om matematiske landevindinger og andre sensationelle emner – men det er skrevet, så det er næsten umuligt at afkode.

Krydsklip tilbage til 1682 viser, at Newton var medlem af en mystisk broderorden, der ønskede at afæske ham hans hemmeligheder. Også i dag er denne orden – De usynlige brødre – villige til at begå alskens ulovligheder, inkl. mord, for at dechifrere Newtons århundredegamle visdomsord.

Even Viks kone bliver ryddet af vejen. En tysk journalist lige så. År senere mødes Vik og tyskerens toplækre og hyperkompetente enke for at komme til bunds i hele miseren. Men broderordenen, der har ubegrænsede ressourcer, er lige i hælene på dem…

Det er moderat spændende at følge Viks kamp for at afkode de mystiske budskaber, mens den vilde jagt går over hele Europa. Temmelig mange mennesker må lade livet undervejs, så vi læsere kan få stillet vores uforklarlige blodtørst.

Som antydet: Er du til Dan Browns mix af gamle gåder og en ny tids synsvinkler tilsat lidt uforpligtende sex og et par hektoliter teaterblod, vil du sikkert hygge dig gevaldigt over “Hævnens alkymi”.

Bogen har i øvrigt en forløber, og der skulle være flere på vej med den vrantne Vik og den tyske superwoman, Aloysia.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter