0 kommentarer

Doktor Kolds testamente af Bo Skjoldborg

af d. 31. januar 2017
Info
 
Sideantal

147

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93389-07-6

Udgave

1. udgave

 

Milo, Tråd og June er med til en udstilling. Her ser de blandt andet den fryser, som Doktor Kold er nedfrosset i. Det er ret uhyggeligt og også ret spændende. Tænk at man kan fryse et menneske ned. Han er blevet frosset ned, fordi han er syg og gerne vil vækkes den dag, man har fundet en kur. Det går galt og Doktor Kold bliver vækket. Nu gælder det om at finde modgiften, så han kan overleve det at være blevet tøet op. Men det er nemmere sagt end gjort, for der er kun et døgn at løbe på. De tre venner hjælper ham og finder frem til Doktor Kolds bror, som i virkeligheden er skyld i, at han er blevet frosset ned. Han lider nemlig ikke af en sygdom, men broderen er magtsyg og har levet højt på Doktor Kolds opfindelser i mange år.

De finder frem til Doktor Kolds bror, men det er ikke nemt at komme tæt på ham. Han er farlig, bevogtet og ret sindssyg. Da de til sidst kommer i nærheden af ham, er det ved at gå galt for June. Nu risikerer hun at blive frosset ned i mange år, og de andre må forsøge at hjælpe hende, samtidig med at de skal have fat i modgiften til Doktor Kold, inden hans krop lukker ned. Når de det, og hvad sker der med den onde bror?

En rigtig spændende og ret uhyggelig bog for store børn og unge. Den er hæsblæsende, humoristisk, fantasifuld og fyldt med spænding. Man er fanget med det samme.

Bogen vil egne sig godt til at læse højt sammen med sine børn, men også til at de selv kan øve deres læsning. Den er til børn fra alderen 6-7 år og opefter. Vil nok anbefale, at det er lidt større børn der selv læser den, og ellers at man læser den sammen. For den er uhyggelig!

Helt sikkert en bog som også er underholdende for voksne at læse. Så kan kun sige god fornøjelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter