0 kommentarer

Doktor Kold og spøgelsesmaskinen af Bo Skjoldborg

af d. 31. maj 2018
Info
 
Sideantal

132

Udgivet

2018

ISBN

9788793389281

Udgave

1 udgave

 

Doktor Kold og spøgelsesmaskinen er anden selvstændige bog i Milo & Tråd -serien, af Bo Skjoldborg (1966).

Det er en rigtig  spændende action krimi til børn i 6-11 års alderen, dels som højt læsning, og fra ca 8 vil barnet selv kunne læse den.

Det er en fantastisk historie om Karl Kold, der har konstrueret en spøgelsesmaskine, men hans bror den onde Jack har stjålet maskinen og maner Harald Blåtand frem for at skræmme rige damer til at give sig deres penge. Men Harald er sur fordi hans søn Svend Tveskæg har taget Danerriget fra ham, så han vil have hævn, så han svæver rundt i byen for at slå sine efterkommere ihjel.

Vennerne Milo,Tråd og June træder til for at hjælpe Karl med at få spøgelseskongen tilbage hvor han hører hjemme. Det bliver til en hektisk og faretruende jagt, som er tæt på at ende galt.

Den er rigtigt morsomt skrevet og jeg grinte lige så meget som mine børnebørn. Personligt kom jeg til at tænke på Alfred Hitchcock og de tre detektiver, som jeg slugte som barn. Så jeg kan kun på det varmeste anbefale bogen, og det er helt sikkert en serie som vi kommer til at læse flere af. Ud over det er en skæg krimi, blev den hos os også brugt til at tale lidt om Danmarkshistorien og kongerækken fra gammel tid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter