0 kommentarer

Dyt for Stanley! af Per Gammelgaard

af d. 31. maj 2018
Info
 
Sideantal

75

Udgivet

2014

ISBN

978 87 7151 053 9

Udgave

1. udgave

 

De gør én i godt humør, Gammelgaards lynhistorier. En lille halv side pr. fortælling, og så sidder man med et smil på læben. Undskyld, men kan man forlange meget mere af sit læsestof?

Vi møder Frede Hansen med ørepropperne. Dem har han en særdeles god grund til at sove med. Vi møder Maja, der er glad for fiskeren Ib, der igen er glad for persillesovs og boogie woogie. Kan de to få enderne til at hænge sammen? Og så har vi Kruschkatz, der flygtede fra DDR i varmluftsballon. For ikke at tale om vvs-manden Stanley – ham, der skal dyttes for. Almindelige mennesker i ualmindelige situationer, som det hedder.

Produktive og altid sympatiske Per Gammelgaard har atter engang skrevet en bog, der får læseren til at skutte sig af hygge. De gennemgående personer i disse slice of life-glimt minder om dem i hans romaner: Jævne danskere uden de store armbevægelser og med begge ben solidt plantet i den jyske muld. Vi kender dem hver og én, kan lide dem, nyder at være sammen med dem.

Gammelgaard minder om en underspillet Panduro. Humor og menneskeklogskab hånd i hånd. Der er altid en mening med galskaben, en holdning til tingene, men først og sidst handler det om at give læserne nogle rare timer i godt selskab. En honet ambition.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter