0 kommentarer

Dødsshowet af Chris Carter

af d. 31. december 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

393

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7677-305-2

Originaltitel

One by One

Udgave

1.udgave

 

”Dødsshowet” er en dødsensgod krimi af Chris Carter, og der er ikke megen tid til at trække vejret, når man først er gået i gang.

Der findes en masse realityshows rundt om på alverdens tv-kanaler. Shows, hvor seerne stemmer mennesker, de ikke kender, ind og ud – bare for underholdningens skyld. Morderen i “Dødsshowet” har taget et skridt mere – han slår mennesker ihjel for åben skærm på www.pickadeath og lader seerne bestemme, hvordan offeret skal dø. Ædes levende eller begraves? Druknes eller brændes? Og der er mange, der leger med og stemmer.

Det er stærke sager, vi har med at gøre her – og som i Chris Carters tidligere bøger, bygges en intens spænding op gennem hele bogen, og som læser gætter man i blinde på, hvem der er morderen.

Chris Carter har studeret psykologi og kriminel adfærd ved University of Michigan, og det gør det hele lidt mere ækelt at vide, at mange af de adfærdsmønstre og scenarier, han præsenterer os for, måske ikke er så usandsynlige igen.

Det er ufattelig uhyggeligt, hvad mennesker kan gøre, hvis de på et tidspunkt i deres liv bliver udsat for voldsomme svigt eller uretfærdighed. De bizarre drab i “Dødsshowet” bliver begået på baggrund af en tragedie tidligere i morderens liv. En tragedie, der kræver H Æ V N.

Bogens hovedpersoner, kriminalassistent Robert Hunter og hans makker Garcia, er et sympatisk bekendtskab og de får selvfølgelig fat i morderen til sidst. Naturligvis.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter