0 kommentarer

Dødspagten af Jean-Christophe Grangé

af d. 13. februar 2009
Info
 
Sideantal

668

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0735-7

Originaltitel

Le Serment des Limbes

 

Cirka 666 siders ren djævelskab.
Efter fadæsen med ‘Den sorte linie’ forsøger Grangé sig med en krimi der har djævelen og satanisme som tema. Der berettes ud fra førstepersonsfortælleren Mathieu Durey, kriminalbetjent i drabsafdelingen i Paris. Mat og hans makker Luc er begge stærke katolikker, om end det hurtigt skal vise sig at Luc er besat af tanken om at bevise djævelens væsen her på jorden. Det hele starter da Luc fiskes op af en flod efter et selvmordsforsøg. Luc er i koma. Mat starter sin egen efterforskning for at finde ud af, hvad der kunne drive hans katolske makker så langt ud, at denne ville risikere forvisning fra himlen ved at tage sit eget liv.

Grangé har skrevet en lidt for grundig historie, der går et stykke tid før Mat får held med at afdække de uhyrligheder som Luc har været på sporet af. Dødspagten fænger kraftigt da den kommer i gang. Således er der ikke langt fra side 200 til 500 men derfra skuffer den fælt. For det som læseren fik mistanke om allerede helt fra starten, er samtidig det der afsløres til sidst. En malplaceret kærlighedshistorie skal pludselig også klemmes ind. Som om dette ikke var nok er der en klike af lejemordere, der bare er med for at tilføje lidt kolorit til en ellers ganske almindelig krimi. Ser man bort fra blodet og de bestialske voldshandlinger er det lige hvad ”Dødspagten” er.

Spørgsmålet er om Grangé har forsøgt at ende på 666 sider for at ramme djævelens nummer? Det virker sådan, faktisk kunne en stor del af ”Dødspagten” undværes. Der væves rundt i djævelteorier, og det synes forstyrrende at Grangé forsøger at lede læseren ind på et overnaturligt spor. Især når den ellers kvikke kriminalbetjent Mat heller ikke kan se det, som læseren hurtigt regner ud.
Grangé har forsøgt at skrive en ny ‘Blodrøde floder’. Det er langtfra lykkes, men det er dog et skrid fremad i forhold til hans forrige fejltrin ‘Den sorte linie’.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter