0 kommentarer

Fasandræberne af Jussi Adler-Olsen

af d. 13. februar 2009
Info
 
Sideantal

399

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9525-8

 

Hvor ofte har man ikke funderet over, hvad livet har budt de kvinder, der ender som posedamer?
I ”Fasandræberne” følger vi posedamen Kimmie, der bor på banelegemet i København sammen med en bizar følgesvend. Kimmie har et mellemværende med sine gamle kostskolekammerater, der har ødelagt hendes liv og som i dag sidder i fine stillinger i toppen af dansk erhvervsliv. Kimmie bærer på en hemmelighed, der kan få deres verden til at styrte i grus.
Parallelt dukker en 20 år opklaret mordsag op på politiets skrivebord, og nysgerrigheden vækkes hos politikommissær Mørck og hans syriske hjælper Assad.
Et søskendepar blev 20 år tidligere fundet dræbt i et sommerhus i Rørvig, og en gruppe kostskoleelever blev mistænkt for mordet, dog uden at der blev fundet beviser for, at de var de skyldige. 9 år senere melder en af dem sig dog som morderen, og sagen henlægges som opklaret. Men var det nu også sandheden? Hvorfor ligger sagens akter pludselig på politikommissær Mørcks bord?
Historierne væves sammen i Jussi Adler-Olsen fantastiske spind, og det viser sig, at kostskolefællesskabet byggede på en uforståelig trang og lyst til vold og forråelse og flere af kammeraterne dyrker nu disse lyster bag deres fine facader: ved at holde asiatiske piger som sexslaver, gennem hustruvold og dyremishandling. Og sidst men ikke mindst ved eksklusive jagtselskaber, der er omgærdet af loge-mystik.
Selvom vi ved historiens slutning finder ud af, at også Kimmie har mørke sider, må vi acceptere, at hun er formet af sin opvækst og de påvirkninger hun har fået. Posedamens skæbne virker mild i forhold til hendes pinsler.
Jussi Adler-Olsen formår i denne roman at skabe en spændende historie med afsæt i nogle problematikker og typer, som vi møder i vores dagligdag. Posedamen, ondskaben, volden, meningsløsheden, spidserne der altid går fri, dem med de rigtige forbindelser. At historien foregår i København på kendte lokationer gør at det hele bliver mere nærværende og fængslende

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter