0 kommentarer

Coraline af Neil Gaiman

af d. 5. november 2008
Info
 
Sideantal

177

Udgivet

2003

ISBN

87-14-11834-3

Originaltitel

Coraline (engelsk)

 

Da pigen Coraline, sammen med sine forældre, flytter ind i et stort, gammelt hus, opdager hun en dør i stuen som – for det meste – er tilmuret.

En nat går Coraline gennem døren, og opdager på den anden side et parallelunivers, hvor der går en kopi af hendes forældre rundt. De er meget mere opmærksomme en hendes virkelige, travle forældre, men de har knapper som øjne og er lidt for forhippede på at hun skal blive hos dem… Der er et eller andet rivruskende galt i verdenen på den anden side af døren, men da Coraline vender hjem er tingene dér heller ikke som før.

Fortællingen er original, stemningen er knugende og man er godt underholdt i denne uhyggelige historie om spøgelser, mørk heksekunst, mod og det at bekæmpe sin frygt, tilsat en enormt sej kat og et galleri af uforglemmelige bipersoner.

I udgaven fra 2003 er der nogle syrede og yderst stemningsfulde tegninger, som gør deres til at forevige læseoplevelsen på ens indre bogreol.

Neil Gaiman er en fantastisk forfatter, og ”Coraline” er en spændende, syret og uhyggelig fortælling for modige børn, unge og voksne. (Men du får aldrig helt det samme forhold til knapper igen, så er du advaret!)

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter